Közélet

Nincs menekvés - folytatódik a rekkentő hőség: harmadfokú hőségriadó lép életbe

Nincs menekvés - folytatódik a rekkentő hőség: harmadfokú hőségriadó lép életbe

2023. augusztus 26., szombat
Nincs menekvés - folytatódik a rekkentő hőség: harmadfokú hőségriadó lép életbe

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. - írja a koponyeg.hu

Szegeden a várható hőmérséklet 38 Celsius-fok körül alakul, a holnapi nap folyamán még melegebb, 39 fok lesz. Hétfőn érkezik a csapadék, de marad a rekkentő hőség, a lehűlés kedden várható, 30 Celsius alá esik a hőmérséklet.

Extrém erős az UV sugárzás, aki csak teheti maradjon ma otthon. A napsütéses órák száma 10-12 alakul a mai nap folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.