Közélet

Nem maradhat következmény nélkül a Booking.com pénzvisszatartási botránya

Nem maradhat következmény nélkül a Booking.com pénzvisszatartási botránya

2023. augusztus 14., hétfő
Nem maradhat következmény nélkül a Booking.com pénzvisszatartási botránya

Az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi keddre a Booking pénzvisszatartási botránya miatt a nagyobbik kormánypárt. A Fidesz frakció MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást.

A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül.

- írták.

A parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

Nem fizet a Booking.com

Mint azt korábban megírtuk, a világ egyik legnagyobb szállásközvetítője, a Booking.com jó ideje nem, vagy csak késve utalja át a szállásadóknak járó díjakat a foglalásokért, és emiatt a nyári főszezonben több szállásadó került nehéz helyzetbe. Nem egy esetben az is előfordult, hogy a Booking.com-on kifizetett szálláson nem tudtak a vendég érkezéséről.

A szállásközvetítő portál mindeközben azzal nyugtatta a partnereket, hogy a fennakadás mindössze fizetési rendszerének karbantartási munkálataira vezethető vissza. A többször módosított határdő ellenére ez nem történt meg. A fennakadás egyébként nem kizárólag a hazai szállásadókat érinti, nemzetközi szinten késlekedtek a kifizetések. 

Óvatosságra intenek a szakemberek

Turisztikai szakemberek egybehangzóan azt ajánlják, hogy körültekintően foglaljon mindenki szállást és azt érdemes ellenőrízni az indulás előtt, amivel a kellemetlen meglepetéseket el lehet kerülni. "Érdemes saját magunknak, közvetlen a szállásadónál helyet foglalnunk. Egy kicsit kényelmetlenebb, körülményesebb, de sokkal biztosabb"-mondta egyikük. Külön kiemelte, hogy nem egy esetben a közvetlen foglalásnál akcióval, vagy kedvezménnyel kedveskednek a vendégeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.