Közélet

Napról napra egyre melegebbre lehet számítani

Napról napra egyre melegebbre lehet számítani

2023. augusztus 12., szombat
Napról napra egyre melegebbre lehet számítani

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Napközben délkeleten az északias szél élénkülhet meg. Hajnalra átmenetileg foltokban pára, köd képződhet.

Kora reggel általában 8 és 15, délután 25 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - írja a köpönyeg.hu.

A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban.

Délelőtt tíz és délután négy óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére!

Szegeden a maximum hőmérséklet 30 Celsius fok körül alakul a mai napon, kedd-szerda magasságában eléri a 36 fokot is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.