Közélet

Mondvacsinált ok miatt korlátoz minden magyar embert az Egyesült Államok

Mondvacsinált ok miatt korlátoz minden magyar embert az Egyesült Államok

2023. augusztus 1., kedd
Mondvacsinált ok miatt korlátoz minden magyar embert az Egyesült Államok

Újabb politikai támadásba lendült az Egyesült Államok hazánk ellen, ezúttal a lakosságot bünteti a nemzeti kormányzás miatt.

Magyarország Kormányát a mai napon arról tájékoztattuk, hogy a magyar útlevéllel rendelkező személyek az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül igényelt utazási engedély érvényességi ideje két évről egy évre csökken. Emellett a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik - írja közösségi oldalán az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége.

Közleményük szerint az Egyesült Államok kormánya hosszú évek alatt jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy elkerülje ezt a módosítást és kezelje a magyar egyszerűsített honosítási eljárásból származó, állítólagos biztonsági kockázatot.

Az Egyesült Államok sérelmezve, hogy a magyar kormány továbbra is támogatja a külhoni magyarok magyar állampolgársághoz való jutását, úgy értékelte, hogy a VWP szempontjából ezzel nem felelt meg Magyarország a kritériumoknak és hazánk kockázatot jelent az amerikai emberek és az Egyesült Államokba utazók biztonságára.

A biztonsági kockázati felvetés azonban ott megbukik, hogy a határon túli magyar állampolgárok eleve ki vannak zárva a vízummentességből, ezáltal a valóságban a korlátozás csupán a belhoni magyar embereket érinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.