Közélet

Lecsófőző csapatok versenyeztek Újszegeden

Lecsófőző csapatok versenyeztek Újszegeden

2023. augusztus 13., vasárnap
Lecsófőző csapatok versenyeztek Újszegeden

Közösségépítő lecsófőző versenyt rendeztek az Erzsébet-ligetben. A kormányzati forrásból megvalósuló szombati programon több, barátokból, kollégákból verbuválódott csapat mérte össze főzőtudását. A nyár kedvenc eledele bográcsban főtt, van ahol titkos összetevő is került a paprika és paradicsom mellé, de sokan „csak” a hagyományos receptet használták.

Bár az elkészült ínycsiklandó ételeket zsűrizték is, Bálint Ferenc és Goda Gábor mesterszakácsok a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesülettől, most nem a helyezésen volt a hangsúly. A legfontosabb a jókedvűen eltöltött néhány óra volt a fontos.

Az egyik legnagyobb főzőcsapat a „Jobbegyenes” volt, ahol Német Ferenc, a Fidesz önkormányzati képviselője főszakácsként felügyelte a bográcsban rotyogó összetevőket. Kóstolni is sokan jöttek, de többen vagy alapanyaggal, vagy az alapanyag felszeletelésében segítettek. „A jó lecsóhoz remek társaság, jó szakács és kitűnő alapanyagok kellenek”-válaszolta lapunk kérdésére Német Ferenc.

A képviselő azt is elárulta, hogy az alapot a mangalicaszalonna adja, az abból kiolvadt zsírra kerültek az alapanyagok. „Diétás lecsó lesz, makói hagyma, kitűnő paradicsom és paprika került a bográcsba. Kerül bele lángolt kolbász, lecsókolbász és füstölt csülök is. Hogy miért diétás? Természetesen mindenki eldöntheti, hogy hússal vagy anélkül szeretné elfogyasztani”-mondta széles mosollyal a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.