Közélet

Külterületi utak újulnak meg Ásotthalmon

Külterületi utak újulnak meg Ásotthalmon

2023. augusztus 4., péntek
Külterületi utak újulnak meg Ásotthalmon

Összesen 13,766 kilométer hosszú szakasz felújításának tervezése kezdődött meg. Az5511-es és az 5509-es jelűutak, amik meghatározók Ásotthalom térségében, melyeknek az Ásotthalom-Mórahalom és az Ásotthalom-Kelebia közötti szakaszai kerülnek felújításra a jövőben.

Kiemelkedő a határforgalom a fenti szakaszokon az Ásotthalom-Backi Vinogradi határátkelő-hely miatt, valamint jelentős szerepet töltenek be a helyi közösségi közlekedés tekintetében is.

Papp Renáta az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz fordult az utak állapota ügyében. Emellett a térség országgyűlési képviselője, Toroczkai László segítségét kérte, melyet követően a felújításra vonatkozó kérelem pozitív elbírálásban részesült. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját teljesítésben végzi el a felújítási terv elkészítését.

Jelenleg az érintett szakaszok geodéziai felmérése kezdődött meg. Az elmúlt 30 évben nem történt útfelújítás a térségben. Az 5511-es szakasz részben újult meg 2017 és 2021 között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.