Közélet

Korszerűsítik az algyői közvilágítást

Korszerűsítik az algyői közvilágítást

2023. augusztus 12., szombat
Korszerűsítik az algyői közvilágítást

Molnár Áron polgármester aláírta a szerződést a kivitelezővel, így elkezdődhet a közvilágítás korszerűsítése Algyőn. Az MVM Lumen végzi el a munkálatokat, a településvezető beszámolója szerint ez a cég adta a legkedvezőbb ajánlatot.A cégnek összesen 240 napja van arra, hogy korszerűre cserélje a 354 darab nagynyomású nátrium lámpatestet, de az önkormányzat bízik abban, hogy hamarabb elkészül a beruházás.

70 millió forintot különítettek el a költségvetésben a képviselő-testület döntése szerint a beruházásra, melynek a célja, hogy a rezsiszámla alacsonyabb legyen.

Háromszorosára emelkedtek a közvilágítással kapcsolatos kiadásik, ezért döntöttek úgy, hogy olcsóbb, gazdaságosabb világításra váltanak, még akkor is, ha most ez több tízmillió forintjukba kerül.

Ez a kiadás 3 év alatt térül majd meg úgy, hogy jóval kevesebb rezsit kell fizetniük.

Korábban is tettek már Algyőn a rezsiszámla lefaragása érdekében. Télen mintegy 30 millió forintos fű­téskorszerűsítést végeztek el a faluházban, ahol úgynevezett VRF „multi-split” rendszert alakítanak ki, amely hűtés mellett alkalmas gazdaságos fűtésre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.