Közélet

Elkezdődött a parlagfűszezon

Elkezdődött a parlagfűszezon

2023. augusztus 10., csütörtök
Elkezdődött a parlagfűszezon

A hét első felében a csapadékos, hűvös időjárás hatására viszonylag alacsony a légköri allergén koncentráció, viszont a parlagfű országszerte virágzik, így a pollenkoncentráció országosan a tüneteket okozó alacsony-közepes tartományban alakul – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ beszámolójából.

Jelezték, a melegebb területeken már elérheti a magas szintet a parlagfű koncentrációja, sőt, hétvégétől a meleg idő visszatértével a pollenkoncentráció gyors növekedésére kell felkészülni. Emellett a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Az útifű, a kenderfélék, az üröm, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak, a gyékény és a sás pollenszemei, valamint a hárs, illetve a ciprus- és tiszafafélék országosan alacsony koncentrációban vannak jelen. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan alacsony-közepes, az Epicoccumé alacsony szintet érhet el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.