Közélet

Elindult a nagy buli a Partfürdön

Elindult a nagy buli a Partfürdön

2023. augusztus 23., szerda
Elindult a nagy buli a Partfürdön

Megnyitotta kapuit az 55. Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztivál négy napján 210 előadó lép fel az újszegedi Partfürdőn. A rendezvényen várhatóan végig telt ház lesz, naponta akár 30 ezer látogató is megfordulhat a SZIN-en, ehhez azonban növelni kellett a terület befogadóképességét.

NAPIJEGYEK BÉRLETEK HORRIBILIS ÁRON

A napijegyek és a bérletek többsége elkelt már. Az utóbbi napokban a földtől teljesen elrugaszkodott árakon lehetett és lehet belépőt találni. Van aki a bérletét 90 ezer forintért árulja, de találtunk pénteki napijegyet 50 ezer forintért is. Mint minden esetben, úgy most is fontos hangsúlyozni: könnyen bele lehet futni hamis voucherekbe.

A bérletek kiadását már napokkal a kezdés előtt le kellett állítani. Később bejelentették, hogy péntekre a napijegyek is elfogytak. Már tavaly is nagy volt a fesztiválra az érdeklődés, ezért akkor egy új beengedési rendszert dolgoztak ki: „Sikerrel debütált tavaly az új beengedési pontunk, amivel elértük, hogy 10-15 percnél többet nem kellett várakoznia senkinek” – nyilatkozta Kolonics Erika, SZIN főszervezője, aki arról is beszélt, hogy az idei nagy érdeklődés okán bővítették a vendégteret, hogy a látogatókat még kényelmesen ki tudják szolgálni.



Sztárokból nem lesz hiány, a legnagyobb hazai sztárok, például Majka, Azahriah, a Halott Pénz, Krúbi, a Carson Coma, a Quimby, a Wellhello, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Budapest Bár, a Bëlga, Dzsúdló, Beton.Hofi, Lil Frakk x 6363, Pogány Induló x Ótvar Pestis, de fellép a Parno Graszt, a Söndörgő, Szabó Balázs Bandája, mellett tehetséges fiatalok is színpadra állnak. Külföldről is érkeznek sztárok, Rita Ora, a Lukas Graham zenekar, Alok, és jön egy igazi szupersztár, aki a világ legjobb lemezlovasait sorba állító DJ Mag listáján a rendkívül előkelő, 4. helyen szerepel, Timmy Trumpet is.

HUSZADIK ALKALOMMAL LESZ CIVIL FALU A SZINEN

Az első újkori Szegedi Ifjúsági Napoktól, vagyis 2003-tól kezdve részei a civil szervezetek a Fesztiválnak. A szervezők kiemelten fontosnak tartják a civil szféra társadalmi szerepvállalását, így az idén 20. alkalommal valósulhat meg a Civil Falu, ahol közel 50 szervezetnek van lehetősége kitelepülni és bemutatkozni 2023. augusztus 23-26. között. A kitelepülő civil szervezetek az első naptól várják az érdeklődőket a standoknál 12-19 óra közötti időszakban. Az idei évben a civilek közösségépítő ereje és a bevonás kreatív eszközei a kiemelt témák. Az interaktív tevékenységek mellett a Civil Podcast beszélgetések során is ezek kerülnek a fókuszba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.