Közélet

Booking-botrány: Csongrád-Csanád vármegyei cégek is érintettek

Booking-botrány: Csongrád-Csanád vármegyei cégek is érintettek

2023. augusztus 11., péntek
Booking-botrány: Csongrád-Csanád vármegyei cégek is érintettek

Odáig fajult az országban a Booking szállásközvetítő cég botránya, hogy már az ügyészség is kiadott egy kisokost, az utazásokkal kapcsolatban.

A nemzetközi szolgáltató több Csongrád-Csanád vármegyei vállalkozásnak is tartozhat.

Alapvetően a rendszer úgy működne, hogy a szállásfoglaló elutalja a pénzt a cégnek, mivel rajtuk keresztük foglal. A Bookingnak pedig ezeket az összegeket továbbítani kell a szállást adó számára. Csakhogy a Bookingnál ez a rendszer akadozni kezdett, sőt, egy sor szállásadónak egyáltalán nem utaltak.

Nyári karbantartásra hivatkozva előzetesen tájékoztatta partnereit az online szállásfoglaló, hogy fennakadások lehetnek pénzügyi rendszerében. Azonban ennek megoldását, és a megcsúszott fizetések pótlását július 27-i határidővel ígérték.

Csakhogy ezek után sem utaltak a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint minden második szállásadó problémát tapasztal az oldal működésében már több mint egy hónapja és az érintettek 80 százalékának a mai napig nem utalta át a globális szálláshelyközvetítő-oldal az elmúlt hetek szállásdíjait.

Pontosan egyelőre nem tudni Csongrád-Csanád vármegyében mennyi cég érintett, titkolózás van a botrány körül. Egy szegedi panzió munkatársa azt mondta, hogy ők is hasonló módon jártak, azonban végre öt hét késés után megkapták pénzüket a szállásközvetítőtől.

A napokban Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség Közérdekvédelmi Osztályvezetője adott közre egy írást az ügyészség honlapján az utazásokkal kapcsolatban. Többek szerint az lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ha az utazó közvetlenül a szállásadóval beszél, így akár még olcsóbban is kijöhet a nyaralás ára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.