Közélet

Belelendült az SZKT, sorozatban szállítják el az autókat Szegeden

Belelendült az SZKT, sorozatban szállítják el az autókat Szegeden

2023. augusztus 2., szerda
Belelendült az SZKT, sorozatban szállítják el az autókat Szegeden

Minden napos problémája Szegednek a széthagyott, helytelenül parkoló autók. Ezeket szinte mindenhol, szanaszét a városban láthatjuk. Sokan is panaszkodnak ennek kapcsán nap mint nap-írja a delmagyar.hu.

Sok ezek közül már romhalmaznak néz ki, amiket valószínűleg csak otthagytak. Ez több okból is problémás, hiszen rontja a városképet és foglalja is parkolóhelyet a többi autó elől. Akár hónapokig ott áll a jármű egy helyben, gátolva a parkoló takarítását és az adott úttest javítását is.

Frissen történt eset kedd reggel, hogy az SZKT vontató autója egy Ford Fiestát szállított el. A jármű ismeretlen idő óta parkolt egy helyen a Nádor utca 10/a szám előtt.

A közgyűlés 2019-ben fogadott el egy rendeletet, ami szabályozza az autók elszállítását. A helyzet azóta valamennyit javult, de még mindig sok az elhagyott kocsi a városban. A roncsautók elszállításának menete nem túl bonyolult: a közterület-felügyelet munkatársai egy figyelmeztetést raknak a kocsikra, 10 nap haladékot adva a tulajdonosnak.

Aki ennek nem tesz eleget az borsos árat fizethet. Egy autó, motorkerékpár vagy segédmotor-kerékpár elszállításáért 21 ezer 908 forintot kell fizetni.A teherautókért és a lassú járművekért 65 ezer 723 forintot. Ezen kívül a tárolási költség naponta 1524 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.