Közélet

Átadták az új kézilabdacsarnokot Makón

Átadták az új kézilabdacsarnokot Makón

2023. augusztus 31., csütörtök
Átadták az új kézilabdacsarnokot Makón

Elkészült az új kézilabdacsarnok Makón, a Szabó "Sonka" László egykori válogatott játékos nevét viselő létesítményt csütörtökön adták át.

Lázár János építési és közlekedési miniszter az avatóünnepsége azt mondta, az elmúlt tíz évben Magyarországon hatvan tanuszoda és csaknem száz tornaterem, tornacsarnok épült annak érdekében, hogy a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételei rendelkezésre álljanak.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy a gyermeknek szükségük van a mindennapos testnevelésre, mozgásra. Ha a gyerekek napi egy órát mozognak, sportolnak az nemcsak az egészségi állapotukon látszik meg, hanem lelki és szellemi felkészültségükön is komoly nyomot hagy.

Testi állóképesség nélkül nincs szellemi állóképesség"

- szögezte le a miniszter.

Lázár János hangsúlyozta, hisz abban, hogy az iskolának értéket kell közvetítenie. Ezért helyes lépés volt az egyházi intézmények számának növelése, és helyes, hogy ma már egyre több magyar diák jár egyházi fenntartású nevelési, oktatási intézménybe az óvodás kortól egészen az egyetemig.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester kifejtette, a városvezetés azért dolgozik, hogy Makón jó legyen élni, a helyi közösséghez tartozni. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány támogatásával felépített csarnok mérföldkő a városban megvalósult sportfejlesztések sorában. Nemcsak egy sportkomplexum, mely a város kézilabdacsapatainak szolgálhat otthonul, hanem lehetőséget biztosít a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába járó gyerekeknek és a város más lakóinak is a mozgásra - hangzott el.

A csarnok alapterülete 1728 négyzetméter. A küzdőtér 23x44 méteres, melyhez 150 ülőhelyes nézőtér és földszintes kiszolgáló blokk - 117 négyzetméteres öltöző és 93 négyzetméteres vizesblokk - kapcsolódik. A beruházás kivitelezője a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. volt.

Szabó "Sonka" László 1955. szeptember 21-én született Makón. A Szegedi Volán és Tisza Volán világhírű beállósa volt, 211-szer szerepelt a válogatottba, ahol 374 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-ban Svájcban a világbajnokságon ezüstérmes csapatnak, valamint a moszkvai és a szöuli olimpián negyedik helyet elérő együttesnek. 62 évesen, 2017. november 21-én hunyt el - olvasható egykori klubja honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.