Közélet

565 éves Eperjes

565 éves Eperjes

2023. augusztus 18., péntek
565 éves Eperjes

Augusztus 19-én nagy-találkozóval, vagyis az elszármazottak találkozójával kezdődik a Veres Péter Faluházban a Családi nap. 10 órakor avatják fel a közadakozásból készült Szilágyi Mihály-szobrot.

Az ünnepségen beszédet mond Kabai Mátyás polgármester. A program 11.15-től a Király-tó parján folytatódik, ahol Királyság–Eperjes 565. születésnapjára emlékeznek.

14 órakor Fekete Zoltán nótaénekes lép színpadra. 15 órakor kezdődik a VI. Falusi Olimpia. Az államalapításra emlékeznek 17 órától, ahol beszédet mond Horváth Ferenc alpolgármester.

Az új kenyeret Perlaki György plébános áldja meg. A rendezvényen testvértelepülési megállapodást írnak alá a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőbozzal.

18.30-kor Csorvás Város Fúvószenekara lép színpadra, az est szárvendége pedig, a Kormorán együttes ünnepi nagykoncerttel szórakoztatja a közönséget 20 órától, ami után Rácz Pál diszkója zárja a programot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.