Közélet

150 fős kollégiumot adtak át Mórahalmon

150 fős kollégiumot adtak át Mórahalmon

2023. augusztus 31., csütörtök
150 fős kollégiumot adtak át Mórahalmon

A diákotthon megépítésével Mórahalom város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása ért véget - közölte a Móra-Net TV.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósult projekt célja többek között az elvándorlás csökkentése, a szülőföldön maradás és megerősödés volt. Mindezek mellett a helyi turisztikai életben is fontos szerepet játszhat a kollégium, a nyári hónapokban ugyanis szállodaként üzemel majd.

Marton-Sáringer Tibor, a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium kollégiumi igazgatóhelyettese elmondta, a 150 fő elhelyezését biztosító, három szintes intézménybe az iskola tanulói- a határon túlról érkezők is – nyerhettek felvételt.

Kiemelte, a modern, ízléses bútorokkal berendezett és tökéletes felszereltségű épületben többnyire kétágyas szobákat, tanuló, elkülönítő- és orvosi szobákat, közösségi tereket és személyzeti helyiségeket is kialakítottak, de a kollégium környezetére is figyeltek. Az udvaron például rekortán pálya épült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.