Közélet

Versenyhelyzetet teremt az árfigyelő

Versenyhelyzetet teremt az árfigyelő

2023. július 8., szombat
Versenyhelyzetet teremt az árfigyelő

Egy hete működik az árfigyelő weboldal, hamarosan újabb fejlesztések jönnek.

Nagy sikert aratott az első héten a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) árfigyelő oldala, amelyen már 25 millió alkalommal keresték meg a legolcsóbb termékeket. A GVH már dolgozik azon, hogy még több kiskereskedő és termékcsoport kerüljön fel az oldalra.

A GVH közleménye szerint az arfigyelo.gvh.hu oldalon hat kiskereskedelmi lánc több mint 1200 boltjának és 60 termékcsoportjának árait lehet összehasonlítani. Az árfigyelő segítségével a vásárlók könnyen megtalálhatják a legjobb ajánlatokat és lehetőségeket, így időt és pénzt spórolhatnak meg a vásárlásaik során. Az oldalon szereplő adatokat a kiskereskedők naponta frissítik, és látszik, hogy "versenyeznek" egymással: már az első napokban, több termékcsoportban (például tojás, kenyér, sertéshús) csökkentették az áraikat, vagy indítottak különböző akciókat; az egyik kiskereskedelmi lánc pedig kifejezetten az árfigyelő indulásával összhangban csökkentette több termékének fogyasztói árát - írta a GVH.

A GVH szerint az árfigyelő nemcsak az egyes termékek árának összehasonlíthatóságát teszi lehetővé a fogyasztók számára, hanem erősíti a piaci versenyt, segíti az árak csökkentését, ezáltal pedig hozzájárul az infláció mérsékléséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.