Közélet

Tóth Péter szerint sem léteznek "nem-bináris emberek", a baloldali képviselők inkább hallgatnak a témában

Tóth Péter szerint sem léteznek "nem-bináris emberek", a baloldali képviselők inkább hallgatnak a témában

2023. július 12., szerda
Tóth Péter szerint sem léteznek "nem-bináris emberek", a baloldali képviselők inkább hallgatnak a témában

Pár napja Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és társelnöke borzolta fel a kedélyeket a balliberális oldalon azon megállapításával, hogy „az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nem-bináris emberek nem léteznek.” A balliberális szavazók jelentős része kiakadt, de az ellenzéki politikusok inkább hallgatnak, kivéve Tóth Péter.

Mint korábbi cikkünkben megírtuk, felkerestük a témában az ellenzéki pártok szegedi politikusait. Nem túl meglepő módon, a megosztó témában nem mert nyilatkozni a momentumos Mihálik Edvin, a DK-s Binszki József, a párbeszédes Kovács Tamás, a jobbikos Komjáti Zoltán, de még az LMP-s Fehér Attila sem. Egyetlen, lapunknak választ adó ember a Jakab Péter pártjához csatlakozó Tóth Péter, aki A Nép Pártján Mozgalom szegedi elnöke.

Egyetértek Ungár Péterrel. Úgy gondolom, hogy homoszexuális emberként hiteles véleményt fogalmazott meg az LMP elnöke"

- kezdte sorait Tóth Péter. Hozzátette, a szexuális beállítottság nem feltétele a helyes nemi szerepek értelmezésének, hanem a természeti elvek és értékek elismerése.

A biológiai nemek elvitatása vagy éppen a szerepük megkérdőjelezése súlyos identitás válságot okozott a nyugati társadalmakban már eddig is"

- ismerte el a politikus. Kiemelte, „A Nép Partján Mozgalom célja, hogy a magyar nép boldogulása mellett a népünk reprodukciós képességét is megerősítése és egy valódi jóléti nemzetet teremtsen."

A szegedi elnök végül azzal zárta levelét, hogy pártjuk a magyar családok nemi identitásának megőrzése mellett legfőbb célnak tekinti az anyagi biztonságuk megteremtését is. A Nép Pártján Mozgalom és Jakab Péter pedig ehhez kéri a magyar emberek társaságát.

Tóth Péter konzekvensen, több mint egy évtizede ellenzi az LMBTQ-lobbit, Mihálik Edvin az előválasztáson még elítélte emiatt

Bár sokat finomodott Tóth Péter hozzáállása a témához, mint ismeretes 2013-ban a Pride felvonulás kapcsán még úgy fogalmazott: „A végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.”

2017-ben már bojkottot is hirdetett az LMBTQ-t nyíltan támogató helyek ellen, az alábbi felhívással: „Minden egészségesen gondolkodó szegedi embert, családot arra kérek, hogy az agresszív homoszexuális propaganda ellen lépjen fel és bojkottálja az alábbi cégeket, akik részt vesznek a szexuális zsákutca hirdetésében. Ne adjunk teret a devianciának!”

Egy 2020-as Facebook bejegyzése pedig az országos sajtót is bejárta, amikor arról értekezett, hogy „Az agresszív LMBTQ-s nyomulást erővel lehet megállítani, mert a globális homoszexuális lobbi azt a társadalmi békét támadja, ami a többségi normákat veszélyezteti." A bejegyzésben pedig feltette azt a kérdést is, hogy kik lesznek a következők? Nekrofilok? Zoofilok? Pedofilok?

A fentieken kívül pedig számos, hasonló tartalmú bejegyzést is közzétett az évek során.

Ezek fényében Mihálik Edvin a 2021-es előválasztáson kiemelte, vannak Magyarországon olyan politikai erők melyeknek szerinte célja a magyar társadalom megosztása. Akkori véleménye szerint ilyen a Fidesz és a Jobbik is ilyen volt, továbbá elítélte Tóth Péter korábbi kijelentéseit.

Borítókép: Tóth Péter közösségi oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.