Közélet

Táborozók szedték a szemetet a Tisza-parton

Táborozók szedték a szemetet a Tisza-parton

2023. július 24., hétfő
Táborozók szedték a szemetet a Tisza-parton

A Tisza árterében partra sodródott szemetet szedték a szünidejüket töltő gyerekek a Partfürdő vonalában. A kaland- és fotóstábort a Mátrix Közhasznú Alapatívány szervezte. A résztvevők hat és tizenkét év közötti gyerkőcök voltak.

A táboroztatók engedtek a gyerekek kérésének és a környezetóvás jegyében történő szemétszedést megvalósították. Azután kérték ezt a táborozók, miután látták játék közben, hogy mennyi szemét hever a folyóparton. Egy időre a labda és úszógumi helyett a szemeteszsák és a kézfertőtlenítés került a középpontba. Minderről Rácz Anett alapítványi elnök számolt be. Még hozzátette, hogy mennyire okosan is viselkedtek a gyerekek.

A tábor tematikája elsősorban a játékról, a kikapcsolódásról, a fürdésről, illetve a frissítő és a finom falatokról szólt, de végül kibővült a program.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány saját gyermektáborai mellett más egyesületek, alapítványok, intézmények nyári táborait is segíti, többek között élelemmel, finom falatokkal, gyümölcsökkel, a gyermekek fejlődését segítő érzékenyítő programokkal, tárgyi eszközökkel. A cél, hogy jobb legyen a világ

írták a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.