Közélet

Szélsőbaloldali propagandával érzékenyítenék a gyermekeket

Szélsőbaloldali propagandával érzékenyítenék a gyermekeket

2023. július 29., szombat
Szélsőbaloldali propagandával érzékenyítenék a gyermekeket

Tóta W. Árpád, a Hvg gyűlölködő, obszcén stílusáról ismert publicistája őszre tervezi a gyermekeknek szóló „közéleti” mobilapplikáció elindítását Kispolgár elnevezéssel, amelyet a Media1-nek adott interjúban gyakorlatilag a kommunizmus évei alatt kiadott Pajtás című lap utódjának nevezett, hiszen szavai szerint „politikával foglalkozó gyerekújság több mint 30 éve nem volt Magyarországon”.

Tóta W. elmondása alapján egyebek mellett a háborúról, a járványról, valamint az uniós pénzekről szóló cikkekkel az akár 10 éves gyerekek „igényeire és érdeklődésére” koncentrálnak.

Ám a Gyerekujsag.hu nevű tájékoztató oldalról – amelynek Tóta W. az alapító-főszerkesztője – ugyancsak kiderül, hogy az írások valójában balliberális, kormányellenes pamfletek.

A portálon Tóta W. harcias hangvételű, kiskáté szerű kérdezz-felekben igyekszik elébe menni a gyerekek agymosását számonkérő bírálatoknak: „Önnek nem kell támogatnia, sőt az adójára sem tartunk igényt. Nincs egymással dolgunk. Köszönjük, minden jót”.

Emellett a publicista azzal riogatja a szülőket, hogy ők úgysem képesek tájékoztatni a gyermekeiket a közéleti (!) témákról, mert azok „bizonytalanságot és szorongást okoznak” a kicsiknek, akik legfeljebb online játékokban összeszedett, virtuális barátokkal merik megbeszélni az ilyesmit. Az azzal kapcsolatos aggályokra, hogy gyermekeknek nem való a politika, a Hvg publicistája azt replikázza, hogy „ez tévedés, a mai politika vagy gazdaság semmivel sem veszélyesebb téma, mint a kovalens kötés, vagy az Anjou-királyok kormányzása és pénzügyei”.

Tóta W. Árpád mellett az applikáció többi közreműködője is a balliberális oldalhoz köthető - írja a Magyar Nemzet

Tanácsadóként vesz részt a projektben Polyák Gábor: a Soros-pénzekből támogatott Mérték Médiaelemző Műhely alapítója a 2022-es országgyűlési kampány idején Márki-Zay Péter sajtó- és médiapolitikáért felelős kabinetvezetője volt. Tóta W. elmondása szerint bekapcsolódik a fejlesztésbe Lisztesné Ritók Nóra is. Az Igazgyöngy Alapítvány alapítója gyakran politizál a jelentős eléréssel rendelkező Facebook-oldalán, a napokban például azt a fideszes törvénymódosítási javaslatot bírálta, amely megakadályozná a transznemű, férfiból lett nők nyugdíjba vonulását 40 évnyi munkaviszony után, amit a jog szerint csak a nők vehetnek igénybe.

A Pride kapcsán pedig a Mérce.hu cikkét osztotta meg, amely a homofóbnak titulált gyermekvédelmi törvényt bírálta, de rendszeresen teszi közzé a kormánnyal szemben kritikus, balliberális lapok tartalmait, mint a Telex, a 24.hu, vagy a Hang.hu.

Szél Dávid pedig pszichológusként válaszol majd a gyermekek kérdéseire. Bár a Gyerekújság.hu-n például Szél Apapara nevű blogjára hivatkozva igyekszik alátámasztani a pszichológus szakmai kompetenciáját, a Facebook-oldal és portál elsősorban kormányellenes propagandafelületként működik. Az Apaparán a legszélsőségesebb woke jegyében fogant írások is megtalálhatók. Ezek közül a leginkább aggasztó a pornó és a gyermekek viszonyáról szóló hosszas értekezés.

A Kispolgár nevű alkalmazás finanszírozását – több baloldali projekthez, például Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely elszámolási botrányba keveredett mozgalmához hasonlóan – ugyancsak mikroadományokból oldanák meg. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.