Közélet

Ősszel Szegedre érkezik Nick Vujicic

Ősszel Szegedre érkezik Nick Vujicic

2023. július 22., szombat
Ősszel Szegedre érkezik Nick Vujicic

Szeptemberben látogat Szegedre a kezek és lábak nélkül született, mára már nemzetközileg ismertté vált szerb származású keresztény prédikátor. Előző magyarországi elődadásának a címe a Higgy! Remélj! Szeress! óriási sikereket aratott. Először még 2019-ben járt hazánkban, akkor kétszer is szerepelt a Budapest Arénában. Első alkalommal jár majd Szegeden tehát.

Teljes neve Nicholas Vujcic, de miután szülei Ausztráliába emigráltak változott a nevének használata. Úgynevezett tetra-ameila szindrómában szenved, ami okán született végtagok nélkül. Nyolc évesen depressziós lett, megpróbált öngyilkos lenni az iskolatársak folyamatos csúfolása miatt.

Édesapja lelkész volt, így a vallás mindvégig az élete részét képezte, később ez adott neki erőt és akaratot. Tudta, hogy életének van célja és értelme, az Isten egy feladattal bízta meg. Az elhatározása alapján ez végül az emberek motiválása és hitüknek megerősítése lett.

A bal lába helyén található két lábujj, amelyek segítségével tud írni, fésülködni, fogat mosni, borotválkozni és számítógépet használni is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.