Közélet

Orbán Viktor: olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak

Orbán Viktor: olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak

2023. július 1., szombat
Orbán Viktor: olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak, ezért minden nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi karának tisztavató ünnepségén.

A kormányfő beszédében kiemelte: erős, eltökélt, a hazájukat szerető fiatalok tettek esküt, „a mai világban ez nem mindennapi dolog, meg kell becsülni” és elismeréssel adóznak azoknak, akik ebbe az irányba terelték őket.

Látunk olyan fiatalokat is, talán a kelleténél többet, akik szeretik a könnyebb végén megfogni a dolgokat, nem szeretnek felelősséget vállalni, nem akarnak elköteleződni valami mellett. Valaki kinövi mindezt és a könnyű lebegés helyett úgy dönt, hogy komolyságot, súlyt, jelentőséget ad a saját életének, ezért komoly hivatást választ, például úgy dönt, hogy beáll az állami szolgálatba"

- hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette, „aki a felelősségteljes életet, a tiszti hivatást választja az a magyarságát is vállalja. Esküjük szerint önök a magyar embereket védik, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálják, önök ma vállalják, hogy nehéz időkben is erősek maradnak, hogy megvédik a gyengéket és elesetteket, hogy megfékezik mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik. Ezzel azt is vállalják, hogy a magyarok igazsága mellé erőt is állítanak”.

A miniszterelnök beszédében kitért arra is, hogy olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng, „ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek", hiszen „a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van". A háború Magyarország szomszédságában zajlik, és közben délről migránsok tíz- és százezrei ostromolják határainkat - fogalmazott.

Szükség van erős országra, kormányra, gazdaságra, hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre. Ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat, olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak. Ezért minden egyes nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket"

- jelentette ki Orbán Viktor.

Borítókép: Szollár Zsófi / Index

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.