Közélet

Orbán Viktor meglátogatta az erdélyi MCC egyik központját is

Orbán Viktor meglátogatta az erdélyi MCC egyik központját is

2023. július 24., hétfő
Orbán Viktor meglátogatta az erdélyi MCC egyik központját is

A fesztivál közben a miniszterelnök nem csak Tusványoson, hanem a Kászonjakabfalva mellett létesített MCC központban is járt, ahol a szombati nap folyamán egy kötetlen beszélgetés keretein belül találkozott az ottani diákokkal.

Az MCC erdélyi tevékenysége 8 helyszínen, 4 oktatási programban gyűjt össze több mint 2000 diákot. A 2022/2023-as tanévben a Fiatal Tehetség Programban 371, az erdélyi Középiskolás Programban 1667, a Kolozsvári Egyetemi Programban 95, az Erdélyi Politikai Iskolában pedig 19 diák vett részt - írja az MCC erdélyi weboldala. 2015 óta az általános iskolai korosztály is bevont a képzés rendszerébe, elindult a Fiatal Tehetség Program.

A magyar és erdélyi diákokkal a politikusi hivatás kihívásairól, európai politika sajátosságairól, a magyar nemzeti érdekérvényesítés lehetőségeiről és a könyv- és filmélményeiről is beszélt a kormányfő.

Borítókép: Benko Vivien Cher

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.