Közélet

Megkezdődött az SZTE Science Park közműfejlesztése

Megkezdődött az SZTE Science Park közműfejlesztése

2023. július 8., szombat
Megkezdődött az SZTE Science Park közműfejlesztése

Ahogy arról már csütörtökön beszámoltunk, a kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával elkezdődik az SZTE 85 hektáros tudományos és technológiai parkjának közműfejlesztése.

A közműfejlesztést finanszírozó összeg első részlete nemrég megérkezett az egyetemhez, így a projekt megvalósításához már hozzá is láthatnak.

A projekt célja, hogy a 85 hektáros területen egy modern és fenntartható tudományos és innovációs parkot hozzon létre, amely összeköti az egyetem kutatási és oktatási tevékenységét a gazdasági szereplőkkel. A közművesítési munkálatok 14 hónapig tartanak, és a terület infrastruktúráját, környezetét fogják javítani.

A Colas Zrt. és a Délút Kft. konzorciuma nyerte el a terület közművesítésére kiírt közbeszerzést, amelynek keretében 5,8 kilométer hosszú aszfaltos utat építenek két körforgalmú csomóponttal, 3,6 kilométer hosszú vízvezetéket és 3,5 kilométer hosszú szennyvízvezetéket fektetnek le, valamint egy szennyvízátemelőt alakítanak ki. Emellett két csapadékvíz tározó tó létesül, 5,7 kilométer optikai-kábelhálózat kerül kiépítésre, térvilágítást alakítanak ki, és megkezdik az utakhoz kapcsolódó kertészeti munkálatokat is.

https://szegedma.hu/2023/07/95-milliard-forintos-fejlesztest-hajt-vegre-az-szte-science-parkon-a-kormany?fbclid=IwAR041_H0gp-pKUNxc1IMl3a104j7xKZ-YDeiUYdyOSEMGf2H9qTOXxmGXc0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.