Közélet

Folytatódik a hidegfront - újabb figyelmeztetést adtak ki

Folytatódik a hidegfront - újabb figyelmeztetést adtak ki

2023. július 26., szerda
Folytatódik a hidegfront - újabb figyelmeztetést adtak ki

A csapadékzóna és a zártabb felhőzet kelet felé halad, záporok, zivatarok kialakulhatnak, utóbbiak nagyobb számban északkeleten fordulhatnak elő.

A hőmérséklet csúcsértéke 19 és 27 fok között alakul, tehát markáns visszaesés lesz.

Az OMSZ által kiadott figyelmeztetésben szerepel, hogy reggel, délelőtt is főleg az ország déli, délkeleti felén, míg napközben elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti tájain lehetnek zivatarok. Az északnyugati tájakat leszámítva máshol sem zárható ki a dörgés és villámlás.

A továbbiakban heves kísérőjelenségek nem társulnak a csapadékhoz. Kisebb méretű jég, intenzív csapadékhullás, valamint átmeneti viharos széllökések (~60-80 km/h) fordulhatnak elő.

Szegeden az országosnál gyengébb, de erős, 50 km/h körüli széllökésekkel számolhatunk délelőtt és délután is.

Délelőtt gyenge esővel társulva, délután pedig csak szórványos csapadékkal.

Az időkép előrejelzése szerint 11 órakor fog 24 fokon tetőzni Szegeden a hőmérséklet, majd 14 órára lecsökken 19 fokra, amely után ismét emelkedni kezd, de már csak maximum 23 fokra számíthatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.