Közélet

Ennyi volt: Szeged nem üzemelteti tovább a párakapukat

Ennyi volt: Szeged nem üzemelteti tovább a párakapukat

2023. július 18., kedd
Ennyi volt: Szeged nem üzemelteti tovább a párakapukat

Egy hete számoltunk be arról, hogy sem a Mars téri, sem a Klauzál téri párakapu nem működik. Cikkünk megjelenése után a Szegedi Vízmű is reagált a hírre: minden eddiginél gyakrabban fordult elő, hogy megrongálták a kihelyezett párakapukat és ivókutakat. A párakapuk fúvókáit ismeretlenek rendszeresen leszerelik, az ivókutak csapját is elvittek, letörték már.

A cég akkor kiemelte, a folyamatos rongálások miatti állandósult javítási munkákra jelenleg nem rendelkeznek elegendő kapacitással, ezért

a párakapukat most utoljára megjavítjuk (pótoljuk a fúvókákat), azonban további rongálás esetén az üzemeltetésüket nem folytatjuk"

- írták közösségi oldalukon.

Bár a Szegedi Vízmű sem weboldalán, se közösségi oldalán nem adott hírt azóta az esetről, de a párakapukat hétfőn leszerelték. Az önkormányzati lapban azzal indokolták, hogy az újabb rongálások miatt szállították el a legnagyobb kánikulában.

Az esettel kapcsolatban egy kérdés azonban felmerül, a város által 75 millió forintért beüzemeltetett 160 köztéri kamera csak dísznek van? Mivel a Mars térre kihelyezett 15 kamera még egy éves sincs, nem kéne hogy probléma legyen a működésükkel, azonban ha megfelelően működnek, miért nem tudnak semmit sem tenni a rongálókkal szemben?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.