Közélet

Ellenőröket bántalmaztak, börtönbe kerülhetnek

Ellenőröket bántalmaztak, börtönbe kerülhetnek

2023. július 27., csütörtök
Ellenőröket bántalmaztak, börtönbe kerülhetnek

Vádat emeltek három férfi ellen, akik tavasszal két, őket a buszról leszállító jegyellenőrt is bántalmaztak; az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozt

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a három férfit csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolják. A férfiak március 6-án délután szálltak fel Szegeden a központi buszpályaudvaron egy helyi járatos buszra. Már a felszállás előtt a megállóban, majd azután a buszon is agresszívan kiabáltak, hangoskodtak, ezért a két jegyellenőr felszólította őket, hogy hagyják abba.

A vádlottak erre becsmérlő kijelentések mellett közölték az ellenőrökkel, hogy hallgassanak, mivel ők a szolgáik, majd egyiküket leszállás közben leköpték. A buszról leszállva a jegyellenőrökre támadtak, arcon ütötték, nekifutásból megrúgták és más módon is bántalmazták őket.

A cselekmény következtében az egyik ellenőrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A letartóztatásban lévő férfiakra végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.