Közélet

Elisabeth ismét hódít a Dóm téren

Elisabeth ismét hódít a Dóm téren

2023. július 15., szombat
Elisabeth ismét hódít a Dóm téren

Az Erzsébet császárné és királyné életét feldolgozó musicalt 1996 augusztusában mutatták be Szegeden, a Szabadtéri és a Budapesti Operettszínház közös produkciójában, a darabot akkor Kerényi Miklós Gábor rendezte. A huszonhét évvel ezelőtti bemutató után többször visszatért Szegedre az előadás, ami mindig sikert aratott.

Az idei szezonban, hosszabb szünet után Szente Vajk rendezésében, a Kecskeméti Katona Színházban évek óta hatalmas sikerrel futó „változat” érkezett a Dóm térre.

S

„Nem kellett újrarendezni a darabot Szegedre, mert ez már két éve megy a Katona József Színházban Kecskeméten. Át kellett alakítani természetesen a méretek miatt, de az előző két évnek, talán nem szerénytelenség ha azt mondom, hogy az egyik legnagyobb sikere ez az előadás és talán pont azért, mert nagyon különbözik a harminc évvel ezelőttitől. Annak okán is, hogy az harminc évvel ezelőtt készült, ez pedig most, meg hát nyilván más ember rendezi, más víziókkal. Ilyen szempontból terhet ez nem rót rám, inkább szabadságot adott, hogy valamit másképp csinálhatok. Az más természetesen, hogy itt ez a huszonhat méteres színpad, amit annyira imádok és annyira imádok betölteni. De ezt sem nevezném nehézségnek, inkább örömnek”-mondta lapunknak Szente Vajk a bemutató előtt.

A lenyűgöző színpadkép, nagyszerű színészi teljesítmények mellett az ősbemutató helyszínéhez és a darab múltjához méltó rendezést láthatnak a nézők még két alkalommal, szombaton és vasárnap este a Dóm téren.

A főpróbán készült képeink.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.