Közélet

Elindult a pótfelvételi eljárás

Elindult a pótfelvételi eljárás

2023. július 28., péntek
Elindult a pótfelvételi eljárás

Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 26-án zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba. A pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdetik ki.

Idén csaknem 50 egyetem és főiskola minden képzési szinten és területen hirdet képzéseket a pótfelvételi eljárás keretében. Állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni agrár, hitéleti, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudomány képzési területek bizonyos szakjaira - tudatták.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. A jelentkezést ugyanezen időpontig hitelesíteni is kell Ügyfélkapun keresztül - hívták fel a figyelmet.

A közlemény szerint ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy - elsősorban mesterképzések esetében - felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 26-án meghatározottnál - írták.

A pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók awww.felvi.huhonlapon olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.