Közélet

A Szeged-Csanádi Egyházmegye családi tábort szervezett Zánkán

A Szeged-Csanádi Egyházmegye családi tábort szervezett Zánkán

2023. július 8., szombat
A Szeged-Csanádi Egyházmegye családi tábort szervezett Zánkán

A Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja, mint az Erzsébet Alapítvány együttműködő szervezete, idén negyedszer szervezett nyári tábort a területén élő családok számára a Balaton északi partján. A zánkai Erzsébet Táborban július első hétvégéjén találkoztak a kikapcsolódásra vágyók, akik közül mintegy 250 fő (50 család) vett részt a programokon.

A Családi Erzsébet-táborok kiemelt célja, hogy a családok minőségi szeretetteljes időt tölthessenek el közösen. A családok számára szervezett táborban számos programlehetőség várta a résztvevőket.

A gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhették az arcfestés, kézműveskedés, társasjáték, trambulin, csúszdás ugrálóvár, cirkuszi előadás, könnyűzenei koncert és pattogatott kukoricás mozi által nyújtott pillanatokat. A táborozó családok nemcsak az étkezőben, a strandon és a szállás folyosóin találkozhattak egymással, hanem a családcentrikus programkínálat keretein belül is.

A közös táborkezdés, napvégi közös imák, strandröplabda bajnokság és számos más programok összeterelték az ott pihenő családokat. A röplabdát nagy érdeklődés övezte: nyolc csapat mérkőzött meg a győztesnek kijáró, hűsítő jégkrémekért. A csapatok korosztályban és nemben is nagyon vegyesek voltak, de a jókedv és a sportszerűség mindegyikőjüket jellemezte.

A szombat esti programot pedig már teljesen az ott nyaraló családok szervezték, ami végül kötetlen beszélgetésbe fordult át. Ez lehetőséget adott arra, hogy új kapcsolatok és már meglévő barátságok erősödjenek meg.

Vasárnap délelőtt a táborozók pedig egy tábori szent misén vehettek részt, amit Kondé Lajos pasztorális helynök mutatott be. A zenei szolgálatot a táborozó családok zenélő tagjai adták.

Borítókép: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.