Közélet

A kormányhivatal 150 zsák kupakkal segítette a GEMMA Központot

A kormányhivatal 150 zsák kupakkal segítette a GEMMA Központot

2023. július 8., szombat
A kormányhivatal 150 zsák kupakkal segítette a GEMMA Központot

Három év alatt összesen 150 zsák kupakkal támogatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztő intézményét, a GEMMA Központot.

2010-ben olyan szakemberek kezdeményezésére jött létre a GEMMA Központ, akik felismerték, hogy mekkora igény mutatkozik Szegeden és térségében a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztésére. Az intézmény beszéd, mozgás, szociális érettség és értelmi funkciókra egyaránt koncentráló fejlesztőprogramokkal rendelkezik, amelyekhez viszont speciális eszközökre is szüksége van.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és a vármegyei járási hivatalok Juhász Tünde kormánymegbízott kezdeményezésére csatlakoztak 2020-ban a Zöld Béka Kupakgyűjtő Akcióhoz, amelynek célja a GEMMA Központ fejlesztői eszközeinek beszerzéséhez nyújtott támogatás volt.

2023. év július 1-jéig azaz majdnem közel150 zsák – összesen több mint 100 ezer darab – műanyagkupak gyűlt össze a kormánytisztviselők közreműködésével,

az intézmény a kupakok beváltásából befolyt összegből speciális fejlesztő játékokat, sportszereket, kreativitást segítő eszközöket vásárolt, amelyek nagyban segítették a náluk lévő fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok tanítását, fejlesztését.

Köszönjük azt, hogy azzal a sok-sok pici kupakkal hozzájárultak egy ilyen nemes célhoz, mellyel egyben a környezetvédelemért és a fenntartható jövőért is tettek”

– mondta el Péntek Imréné intézményvezető.

A kormányhivatal munkatársai 2023 június végén adták át az utolsó szállítmányt a GEMMA Központ részére, július 1-től a hulladékfeldolgozás módjának változása miatt ugyanis már nincs lehetőség a műanyag kupakok értékesítésére.

(via Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.