Közélet

A keresztény hit és a hazaszeretet győzelme volt a nándorfehérvári diadal

A keresztény hit és a hazaszeretet győzelme volt a nándorfehérvári diadal

2023. július 22., szombat
A keresztény hit és a hazaszeretet győzelme volt a nándorfehérvári diadal

Simicskó István elmondta,

a történelmi helyzetek mindig "meghozzák és kitermelik" a magyarság legjavát. Így történt ez Nándorfehérvárnál is, amikor a magyarok győzelmet arattak az akkori világ legerősebb hadseregével szemben

- tette hozzá.

Ismertette: annak ellenére, hogy a nemzetközi környezet nem volt túl kedvező - "Európa egymással hadakozott", miközben az iszlám civilizációból érkeztek csapatok százezrével a Balkán térségébe, és veszélyeztették Európát, a keresztény civilizációt -, 1456. július 22-én a magyar hadsereg hetven évre megállította az oszmán törekvéseket. A magyar királyság volt az akkori keresztény Európa védőbástyája - húzta alá Simicskó István.

Kiemelte:

ha erős királyság van, ha erős államban élhetünk, ha a hitünk erős, a kereszténység megtartó erejét átérezzük, akkor képesek vagyunk ilyen diadalra, ilyen helytállásra.

Azt mondta, minden civilizációnak, amelyet emberek hoztak létre a vallás az alapja. Ha a vallási talapzatot nem erősítik meg a benne élők, akkor előbb-utóbb a hanyatlás útját fogja járni és lejtőre kerül az adott civilizáció - fűzte hozzá.

"Ezt érezzük és ezt látjuk most Brüsszel migránspolitikájában, a háború megítélésében és sok minden másban is"

- hangoztattaSimicskóIstván.

Hozzátette: az Európai Unió jelenleg az önfeladás útját járja, azok a vezetők, akik Brüsszelben döntéseket hoznak, nem tudják vagy nem akarják megújítani a kereszténységet.

"Az iszlám civilizáció növekvő fázisban van, a kereszténység pedig nem tud megújulni, ezért kellene a józan észnek és a bölcsességnek visszatérnie az európai politikába"

- jelentette ki a KDNP frakcióvezetője.

SimicskóIstván beszédében II. János Pál pápát is idézte, aki úgy fogalmazott, az európai kereszténység akkor tud ismét megújulni, megerősödni, hogy ha mindkét tüdőlebenyével lélegzik: a keleti, ortodox kereszténységgel, és a nyugati kereszténység egyetemességével is.

Mihálffy Béla: a keresztény hit és a hazaszeretet diadala volt

"Zúgjanak a harangok minden délben a nándorfehérvári hősök tiszteletére!"-írta közösségi oldalán Mihálffy Béla. Szeged kormánypárti képviselője bejegyzésében azt írta, hogy

a keresztény hit és a hazaszeretet diadala volt, méltán büszkék lehetünk a mai napig a várvédők bátorságára és helytállására. A fényes győzelemre emlékezve szólal meg a déli harangszó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.