Közélet

Rajt a Hungaroringen-így épül a Forma 1 város

Rajt a Hungaroringen-így épül a Forma 1 város

2023. július 19., szerda
Rajt a Hungaroringen-így épül a Forma 1 város

Az Formula 1-es csapatok napok óta gőzerővel építik garázsaikat és motorhome-jaikat, és az ideiglenes „várost”, azaz a paddockot a Hungaroringen, ahol a hétvégén megrendezik a 38. Magyar Nagydíjat. A program csütörtökön kezdődik, jegyet azonban már csak a pénteki és szombati edzésekre és időmérőkre lehet kapni majd, és csak a helyszínen. A Magyar Nagydíj vasárnap ismét telt házas lesz.

A 38. Magyar Nagydíj dobogósai a hagyományoknak megfelelően a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott egyedi díjakat kapják majd meg. Simon Attila, a cég igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 64 millió változatból kellett kiválasztaniuk az idei trófeákat, melyek megalkotásakor tradicionális és egyben innovatív megoldást kerestek.

"A díj egy ókori amforát idéz meg, a dekorációja viszont teljes mértékben új, 18 karátos mart arany díszíti, és felfedezhető benne egy paradicsommadár is, amely a száguldásra, a gyorsaságra és a könnyedségre utal" - mondta Simon Attila. Hozzátette, a győztes trófeája 53 centiméter magas, és ugyanennyi az átmérője annak a porcelántálnak, amelyet a konstruktőri első helyezett kap majd. A trófeák mindegyike hat hónap alatt készült el és nagyjából 30-an dolgoztak rajta. A díjak eszmei értéke 15 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.