Közélet

Nem lehet az ártérben megúszni a fizetős parkolást

Nem lehet az ártérben megúszni a fizetős parkolást

2023. június 29., csütörtök
Nem lehet az ártérben megúszni a fizetős parkolást

Július 1-től jönnek az új és a kiterjesztett parkolási zónák, emiatt pedig az újszegedieknek is fizetniük kell a parkolásért, például a frekventált Torontál téren is.

A Délmagyar azonban arról értesült, hogy többen a Lapos környékén, az ártereken parkolnának, hogy megússzák a fizetős parkolást. Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) igazgatója a lapnak azonban elmondta: az ártér alkalmatlan a parkolásra, mivel annak feltételei nem biztosíthatók, továbbá meghaladja az igazgatóság eszközeit és lehetőségeit. Hozzátette, ha tömegesen kezdenének el a területen parkolni, akkor az rontaná a hullámtér területének állapotát, továbbá a rend fenntartásával kapcsolatos feladatát is akadályoznák a Vízügyi Igazgatóságnak.

Kozák Péter hozzátette, eddig is csak az engedéllyel rendelkezők parkolhattak az ártérben. Kiemelte, nincs garancia arra, hogy a behajtás során a növényzet vagy más miatt ne sérülhetne meg a jármű, kedvezőtlen időjárás mellett pedig még a fel- és lejutás is akadályoztatott.

Ha valaki mégis az árterekben akarná megúszni a fizetős parkolást, azt először felszólítják, ha pedig ez nem vezet eredményre, hivatalos úton járnak el.

Borítókép: Karnok Csaba/Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.