Közélet

"Európa legjobb kapuspárjaként híresek voltak a kézilabda világában"

"Európa legjobb kapuspárjaként híresek voltak a kézilabda világában"

2023. június 12., hétfő
"Európa legjobb kapuspárjaként híresek voltak a kézilabda világában"

Pénteken nagy küzdelemben veszítette el a bajnoki címért folyó párharcot az OTP Bank-Pick Szeged a Telekom Veszprémmel szemben. A meccsen a szegedi szakmai stábból és a csapatból többen is utolsó meccsükön szerepeltek Pick mezben. Köztük Mirko Alilovic is, aki öt évig védte a szegedi kaput.

A horvát kapus 2014-ben szerződött Veszprémbe, ahol Mikler Roland lett a poszttársa. A két kapus már a bakonyi csapatban is szép sikereket ért el, majd 2018-ban Alilovic Szegedre szerződött, egy évvel később pedig Mikler is követte őt.



A két kapus a pályán kívül is barátságot ápolt, a két család is sok időt töltött együtt. Iva Alilovic, Mirko felesége a közösségi oldalon írt bejegyzésben emlékezett meg a két kézilabdázó elmúlt kilenc évéről.

„Álom kézilabda pár voltak, egy pár, akik Európa legjobb kapuspárjaként híresek voltak a kézilabda világában! Sok mindenen mentek keresztül együtt, sok mindent hódítottak együtt, és amikor egy évre elváltak egymástól, amikor Mirko Szegedre ment, tartották a kapcsolatot, támogatva egymást”-írt a horvát kapus felesége. A bejegyzés végén azt is megírta, hogy csak a „munkakapcsolat” szakad meg a két kapus között, a barátság örök marad.

"Ahogy Roli mondta Mirkónak, az életem nagy része vagy"-zárta gondolatait Iva Alilovic.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.