Közélet

Embercsempészt üldöztek a rendőrök, Szegeden sikerült elfogni

Embercsempészt üldöztek a rendőrök, Szegeden sikerült elfogni

2023. június 9., péntek
Embercsempészt üldöztek a rendőrök, Szegeden sikerült elfogni

Nem először fordult elő, hogy Szeged belterületén kellett migránsokkal szemben intézkedniük a hatóságoknak.

A határhoz közel eső szegedi városrészek lakói, a Homokhátságon élők nap, mint nap találkozhatnak illegális bevándorlókkal szemben intézkedő rendőrökkel. Nem egyszer azonban már Szegeden is szükség volt a rendőrökre, az egyik ilyen eset egy munkanap reggelén Felsővárosban történt, nem kis riadalmat keltve.

https://szegedma.hu/2021/01/kessel-hadonaszo-bevandorlokat-uldoztek-felsovaroson

Csütörtökön este a Vadaspark lakópark környékén élők láthattak krimibe illő jelenteket.

Több rendőrautó érkezett a környékre, a helyszínen úgy tűnt, hogy egy emberrel szemben intézkednek. A police.hu napi összefoglalójából valószínűsítjük, hogy ez az eset érhetett véget a lakóparkban.

2023. június 8-án 22 óra 30 perckor az 55-ös számú főúton, Szeged közigazgatási területén a rendőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy lengyel honosságú személygépkocsit, ami az intézkedés megkezdése előtt fának ütközött.  A járművet egy lengyel állampolgárságú férfi vezette, aki az intézkedés helyszínéről megpróbált elmenekülni, azonban őt a rendőrök rövid időn belül elfogták. A járműben a sofőrön kívül 13, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Ahogy azt fent is írtuk, az eset nem egyedi, mint ahogy az sem, hogy a határ közelsége miatt a vármegye területén, így Szegeden is rengeteg embercsempész dolgozik. Csütörtökön adtunk hírt arról, hogy egy ilyen banda ellen számolt fel a rendőrség.

https://szegedma.hu/2023/06/embercsempesz-bandat-szamoltak-fel-csongrad-csanad-varmegyeben

A kormány 2015 óta védi az ország déli határát, ami egyben az Európai Unió határa is. A hét elején jelentette be Rétvári Bence, hogy befejeződött a déli határzár megerősítése. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta,

Magyarország 650 milliárd forintot költött a déli határ védelmére, a határzár kiépítésére, megerősítésére, folyamatos védelmére

- az EU ehhez a költséghez lényegében továbbra sem járul hozzá.

https://szegedma.hu/2023/06/befejeztek-a-deli-hatarzar-megerositeset-nyolc-ev-alatt-kozel-egymillio-hatarsertot-fogtak-el

A védelemre szükség van, ugyanis 2015 óta 965 ezer határsértőt fogtak el, ebből csak idén több mint 55 ezer, azaz napi átlagban 350 illegális bevándorló ellen intézkedtek. A nyomás továbbra is óriási, megállás nélkül érkeznek Európába az illegális bevándorlók, így

az idei évben várhatóan már az 1 milliót is eléri azoknak száma, akik illegálisan próbáltak bejutni, és hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon tartózkodni az elmúlt nyolc évben.

Ráadásul az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken – jelentette kiRétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. A javaslatnak az is a része, hogy ha valamelyik tagállam nem fogad be migránsokat, akkor bevándorlónként körülbelül 8 millió forintos összeget kell befizetnie az Európai Uniónak.

https://szegedma.hu/2023/06/orban-viktor-kemenyen-reagalt-a-legujabb-brusszeli-szavazasra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.