Közélet

Botka "szegedi" programként állítja be az országos, ingyenes LED-csere programot

Botka "szegedi" programként állítja be az országos, ingyenes LED-csere programot

2023. június 7., szerda
Botka "szegedi" programként állítja be az országos, ingyenes LED-csere programot

A polgármester levelében azért megemlíti, hogy „magáncégekkel együttműködve” jön létre a „szegedi” kezdeményezés, de többször is „programunk”-ként hivatkozik rá, amelyet az önkormányzat honlapja tovább tetézett: egyenesen azt állítják „a Szegedi Önkormányzat ingyenes LED-izzó programot hirdet a lakosság számára.”

Ezzel szemben a valóság, hogy egy országos programról van szó, amely költségeit teljes egészében a szentendrei központú CYEB nevű energiakereskedő cég állja.

Eddig 300 településen osztottak szét 1,2 millió energiatakarékos izzót és jelenleg is számos városban lehet jelentkezni az ingyenes LED-izzókért, mint például Gyöngyösön, illetve Nagykanizsán.

Az igénylést sem az önkormányzat felé kell leadni, hanem ITT a CYEB oldalán.

  • A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a háztartásban használatba kerüljenek és ott minimum 2 éven át használatban legyenek.
  • A jelentkezéshez szükség lesz a háztartásvillanyszámlájára.
  • A szerződéskötéshez szintén szükség lesz a szerződő fél (villanyszámla előfizető) személyazonosságának igazolásához szükséges dokumentumokra, azazszemélyi igazolványraésszegedi lakcímkártyára.

Július 15-ig lehet jelentkezni, a kapcsolatot pedig szeptember 1-től veszik fel a pályázókkal és október 1-től lehet átvenni az izzókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.