Közélet

Üzemeltetési problémát okoz a Sport és Fürdők Kft. vezetőjének tevékenysége

Üzemeltetési problémát okoz a Sport és Fürdők Kft. vezetőjének tevékenysége

2023. május 19., péntek
Üzemeltetési problémát okoz a Sport és Fürdők Kft. vezetőjének tevékenysége

Most még egy áthidalható probléma miatt csúszott néhány napot az Újszegedi Sportuszoda sátorbontás utáni újranyitása, de ez figyelmeztető jel is lehet: ha nem történik változás, akkor komolyabb gond is lehet a létesítmények üzemeltetésévsel.

Két, a Sport és Fürdők Kft. működéséről rendszeresen pontos információval szolgáló informátorunk is ezt írta nekünk a napokban.

Az Újszegedi Sportuszoda téli sátrát a szokásoknak megfelelően május első hetében kezdték el bontani, az ígéret szerint a munkával május 15-ig végeztek volna, csakhogy

akadt egy „kis” gond.

„Egy szűrőtöltetet kellett volna kicserélni ahhoz, hogy időben, és megfelelően végezni tudjanak a munkával. Ezt a berendezést 5-6 évente kell felújítani, eddig ezzel nem is volt semmi gond, a szakemberek ezt előre tervezték és el is végezték.

Csakhogy ezek a szakemberek az önkormányzati cég vezetője, Nagy Katalin tevékenykedése miatt vagy felmondtak, vagy éppen az igazgató rúgta ki őket”

-tudtuk meg. Ezt annyival egészítette ki: mindamellett, hogy a jelenleg dolgozó szakemberek nem tudták felmérni, hogy mennyi idő kicserélni a szűrőtöltetet, a csere során egyéb problémák is felmerültek, kapkodás volt, hogy ne heteket csússzanak.

„Az sem mellékes, hogy a katasztrófavédelmi bejárás során is hiányosságokat tapasztaltak”- jegyezte meg informátorunk, aki azt is megírta, hogy most két-három napot csúszott a nyitás, de pengeélen táncol az egész rendszer működtetése. „Ameddig hozzáértő, elhivatott és szakmailag megkérdőjelezhetetlen vezető nem érkezik a céghez, addig ez sem gazdaságosan, sem jól, sem pedig a látogatók, sportolók érdekeit szolgálóan nem fog működni”-fogalmazott informátorunk.

CSENDBEN LAPÍTNAK

Körülbelül egy évvel ezelőtt jelentkeztek nálunk a Szegedi Sport és Fürdők Kft. egykori és jelenlegi munkatársai és jelezték: a cég működése veszélyben van. Utánajártunk, utánakérdeztünk minden információnak és egytől-egyig megerősítették ezeket. Tucatjával buknak ki az ügyek, azonban ahogy a cégvezetőt kijelölő városvezetés, úgy a céget vezető Nagy Katalin is lapít. Sem telefonos, sem írásbeli megkeresésünkre nem válaszol, az állításokat nem cáfolja.

Egyetlen reakciója van Nagy Katalinnak: egy-egy megjelent cikk után magából kikelve kéri számon a dolgozókat, akikről úgy gondolja, hogy informálták a sajtót. Cáfolni persze nekik sem tudja az állításokat.

Pedig ezek bizony súlyos vádak ellene, elég ha csak ha szolgáltatói igazgatói posztra érkezett, majd onnan cikkünk után távozó, később mégis a céghez kerülő egykori kolléganő, talán barátnő alkalmazását említjük. A károkozás, amit a hozzá nem értő vezető munkája okoz egyértelmű és akárhonnan nézzük egészen egyértelmű az is, hogy a város vezetését ez cseppet sem zavarja. Márpedig a történtek sem a város, sem a szegediek érdekeit nem szolgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.