Közélet

Két hét is kevés volt arra, hogy elnézést kérjen a szegediektől Botka László

Két hét is kevés volt arra, hogy elnézést kérjen a szegediektől Botka László

2023. május 16., kedd
Két hét is kevés volt arra, hogy elnézést kérjen a szegediektől Botka László

Két hete parkolt autójával Botka László az Újszegedi Szabadtéri Színpad bejáratánál. Ebben nem lenne semmi rendkívüli, de Szeged polgármestere vétett egy hibát, amikor autójával elállta két, mozgássérülteknek kijelölt parkolóhoz a bejutást. Mindezt tette azért, hogy kevesebbet kelljen sétálnia a városi majálisra.

https://szegedma.hu/2023/05/botka-laszlo-is-tud-figyelmetlenul-mozgaskorlatozottakat-akadalyozva-parkolni

A hibát egy olvasónk kiszúrta, a képet elküldte nekünk, mi pedig megírtuk a cikket, felhívva a polgármester figyelmét a hibára. Tettük ezt azért, mert a házi propagandalap főszerkesztője októberben egy hasonló esetben ezt írta: "rendkívül méltatlan a képviselői hivatáshoz az, ha valaki látványosan fittyet hány városunk rendjére és közösségünk szabályaira." Akkor a KDNP önkormányzati képviselője parkolt rossz helyre. Gondoltuk, ami az önkormányzati képviselőkre igaz, az igaz a polgármesterre is.

A cikk után vártuk, hogy Botka László elnézést kér, de nem tette meg. Vártuk, hogy a képviselőt kemény szavakkal dorgáló házi szerző a polgármester hibájáról is ír, de nem tette meg. Gondoltuk nem jutott el egyikükhöz sem a hír, ezért elküldtük nekik, kérdezve: a bocsánatkérés esetleg nem lenne illő?! Ugyanezt megtettük a szegedi baloldal pártjainál is. De lapítanak.

Lapítanak, mert hibáztak.

https://szegedma.hu/2023/05/botka-mozgasserulteket-korlatozo-parkolasarol-mindenki-hallgat

Megkérdeztük Ruzsa Rolandot, aki októberben előbb a közösségi oldalán, majd a közgyűlés nyilvánossága előtt elismerte a hibáját és elnézést kért, mit gondol a bocsánatkérés elmaradásáról.

„Először is, fontos megértenünk, hogy minden embernek joga van hibázni, de a hiba elismerése és a bocsánatkérés nagyon fontos lépés ahhoz, hogy megbocsátható legyen a hiba. Én bocsánatot kértem a közgyűlésen mindazoktól, akiket megbántottam a figyelmetlenségem miatt.

Azonban, ha Botka László nem kért bocsánatot a hasonló esetéért, akkor annak oka az lehet, hogy velem ellentétben nem tartja ezt akkora problémának.

Egy politikusnak különösen fontos lenne jó példát mutatni a közösségnek, és ha hibázik, azt elismerni és bocsánatot kérni. Hogy mi a különbség köztem és Botka László között?

Én elismertem a hibámat, és elnézést kértem a szegediektől,

Botka László azonban nem tett így, ami sajnálatos, hiszen egy vezető személyisége, egy polgármester sokaknak példakép lehet”-válaszolta lapunk kérdésére Kiskundorozsma KDNP-s önkormányzati képviselője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.