Közélet

„2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók”

„2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók”

2023. május 10., szerda
„2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók”

Akkor, ha mindenki lenyugodott egy picit, és a Momentum sem a Várban töltötte a ma reggelt, tekintsük meg ezt - írta közösségi oldalán Hont András.

A felvételen a május 3-i kordonbontásról készült videónak egy részlete látható - ahol a baloldali álhírekkel ellentétben egyértelműen látható - ahogy valóban építkezési területre tört be a jogsértő tömeg.

A helyszínen tartózkodó rendőrök alappal érezhették agresszívnek a tüntetők föllépését"

- írja Hont András, aki megjegyzi, az elkerített építkezési területen kockakövek voltak felhalmozva, így a tüntetők valós fenyegetést jelentettek a rendőrökre.

Abba belegondolt-e bárki a nagy erkölcsi gőzfújás és az ezígynemmehettovább-nehagyjukozás közben, hogyha véletlenül elrepül egy kő, akkor nemcsak annak a rendőrnek mehet tönkre az élete, akit esetlegesen eltalál, hanem annak a fiatalnak is, aki fölhevült állapotban eldobja?"

- folytatta, és figyelmeztetett: minden bátorító gesztus ezt a helyzetet hozza közelebb.

Követőinek feltette a kérdést: „És mi változik, ha néhányan bejutnak a karmelitába, vagy csak ledöntik a kordont? Mi a célja ennek az akciósorozatnak?”

Hont András bejegyzésében azt is megemlíti, sok ellenzéki hozakodik elő a Fidesz 2006-os kordonbontásával, azonban

„2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók.”

A kettősmércére is felhívja a figyelmet, amikor a 2006-os tüntetőkről beszélnek a balliberálisok, őket elítélik, „ám ha a Fidesz és a tévéostromlók helytelenül jártak el, akkor miért is az a követendő példa?”

Gondolatmenetének befejezésekor pedig emlékeztetett, a Fidesz sem a 2006-os tüntetésekkel szerezte meg a hatalmát, utána még három és fél év baloldali-liberális kormányzás következett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.