Közélet

Fizetős lett a makkosházi Penny parkolója, 1 órányi használat után

Fizetős lett a makkosházi Penny parkolója, 1 órányi használat után

2023. május 23., kedd
Fizetős lett a makkosházi Penny parkolója, 1 órányi használat után

Az ország számos pontján fizetőssé válnak Penny parkolók egy órányi használat után, annak érdekében, hogy valóban a vásárlók vegyék igénybe a parkolóhelyeket. Szegeden a makkosházi körúton vezették be a módosítást, ahol már kihelyezésre is került a tábla.

„A PENNY, ahogyan eddig is, jelen helyzetben és ezután is a vásárlói igényeit tartja elsőlegesen szem előtt. Ennek érdekében minden olyan bejelentést, panaszt is kivizsgálunk, ami a vásárlók szabad parkolási lehetőségeit veszélyezteti. Amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit. Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik, környékbeli üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert”– nyilatkozta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

Bár a tábla nem írja, de van egy kisebb kibúvó a hosszabb ingyenes parkolás elérésében: a Penny vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk helyszíni felmutatásával – további 1 órán keresztül díjmentes a parkolásra jogosultak.

Azoknál a boltoknál, ahol továbbra sem díjfizetős a parkolás, a Penny „magánterületre vonatkozó autó-elvonatás táblát” helyezett ki, amely azért szükséges, hogy elejét vegyék az otthagyott roncsautók elszaporodásának, hiszen ezek a járművek is foglalják a helyeket a vásárlók járművei elől.

A közeli "kis Tesco" már bevezette egy hasonló rendszert, de továbbra is roncsautók foglalják a parkolókat.

Alig pár száz méterre, a Makkosházi körút elején lévő Tesco parkolójában is elhelyezésre került már hasonló tábla, azonban elrettentő ereje szemmel láthatóan nincs és az üzlet sem tesz semmit betartatása érdekében. Szemmel láthatóan több olyan jármű tartózkodik a parkolóban, amely önerőből már képtelen lenne elhagyni azt, mint például a képen látható három Trabant, amiknek 2-5 éve érvényes műszakijuk sincs, kettőt pedig már hivatalból vontak ki a forgalomból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.