Közélet

Az újszegedi gyilkosság kapcsán kapott rendkívül súlyos kritikát Mihálik Edvin

Az újszegedi gyilkosság kapcsán kapott rendkívül súlyos kritikát Mihálik Edvin

2023. május 30., kedd
Az újszegedi gyilkosság kapcsán kapott rendkívül súlyos kritikát Mihálik Edvin

Nem minden előzmény nélküli volt a hétvégi újszegedi gyilkosság. Lapunk is többször beszámolt arról, hajléktalanok, sőt sokak szerint hajléktalan maffia tartja rettegésben az Odessza városrész lakóit. A környéket jól ismerők már ősszel azt mondták: előbb utóbb vér fog folyni. Erre egyébként a Mi Hazánk mozgalom is figyelmezetetett korábban.

https://szegedma.hu/2022/10/gyilkosokat-is-megtur-soraiban-az-odesszai-bunbanda-a-mi-hazank-szerint

Mint az a legnagyobb közösségi oldalon bejegyzések és hozzászólások sorát lehet arról is találni, hogy nem egy alkalommal jelezték ezt a körzet önkormányzati képviselőjének, Mihálik Edvinnek. Mint azt többen leírták, az ifjonc momentumos képviselőt többször is hívták, hogy sétáljon velük a környéken, de ezt nem tette meg.

„Itt nem lehet napvitorlával frenkizni”

-jegyezte meg egy ott élő fiatalember.

https://szegedma.hu/2022/11/hosszu-ido-utan-jelentkezett-sajat-korzetebol-mihalik-edvin-de-a-fo-problemara-most-sem-sikerult-reagalnia

BUDAPESTI KARRIER

Mihálik Edvint nem véletlenül látni keveset a választókörzetében. A tavalyi országgyűlési választásokon egyéni jelöltként hatalmasat bukó momentumos képviselő már hónapok óta a főváros felé, és az országos politika felé kacsintgat. Mindezt egyébként a szegedi városházáról érkező információk mellett szegedi momentumosok is megerősítették. Tőlük tudjuk azt is, hogy az önkormányzati képviselő hétfőnként érkezik Szegedre és két-három nap múlva már indul vissza Budapestre karriert építeni.

A gyilkosság híréről szóló bejegyzéseknél minden oldalt, így a közpénzből eltartott városi média oldalát is ellepték a kommentek, amiben az ott élők elégedetlenkednek. Többen Mihálik Edvin tehetetlenkedését emelik ki, de a rendőrséget is érte némi kritika.

Megnéztük a mindig mosolygós momentumos politikus közösségi oldalát, de a legutolsó bejegyzése a hosszú hétvége előtt született, amiben a politológusok vándorgyűlésén résztvevőket köszöntötte. Pedig ha valamikor, akkor ilyen esetben a körzet önkormányzati képviselőjének fontos megszólalni, és támogatni a joggal zaklatott lakókat, őrizni a köznyugalmat.

Mihálik Edvin inkább lapít-nem csoda, valószínűleg, mint korábban is kapna hideget, meleget az Odessza városrész lakóitól.

De még ezt is tudta fokozni Mihálik Edvin

Hétfőn délelőtt kaptunk egy újabb levelet, amihez a következő képet csatolták:

A levél írója azt írta, hogy a lakók eddig is vakarták a fejüket, ha Mihálik Edvin munkája került szóba, de ezzel kiverte a biztosítékot.

„Az élet bizonyította, hogy Mihálik Edvin nem dolgozik jól és fogalma nincs mi történik a területén. Ehhez tényleg pofa kell.

A Székely soron hónapokkal ezelőtt volt gyilkosság, de éppen az említett házban hajléktalanok okoztak tüzet másfél éve.

Jó reggel fiatal úr! Nem napvitorla, biztonság az első!”

-írta levelében.

Bár nem a körzet képviselője, de a környéket jól ismerő kormánypárti önkormányzati képviselő, Német Ferenc közösségi oldalán tett bejegyzést a súlyos bűncselekmény után.


A hétvégén jön az első nyári fesztivál a környéken, így biztosan nagyon sokan lesznek Újszegeden, az Odessza városrészben is.

A maffiaszerűen működő koldusok és hajléktalanok jelenléte garantált... reméljük lesz aki figyel majd, hogy ne legyen baj.

A POLGÁRMESTER NEM VETTE ÉSZRE A GYILKOSSÁGOT, AMI FELZAKLATTA A VÁROST

Egy, a város közterületén történt gyilkosság Szeged polgármesterét sem érte el. A sikerek kommunikációjában mindig erős, a kudarcok elől menekülő városvezető természetesen néma maradt most is. Egy sort sem érdemelt nála, hogy egy szegedi lakótelep közvetlen közelében, ahonnan a lakók folyamatosan jelzik, hogy baj van, súlyos bűncselekmény történt. A szegediek biztonságérzete és a köznyugalom csak szavakban fontos...

Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk Mihalik Edvinnek, a Szegedi Rendőrfőkapitányságnak, a szegedi Fidesznek és a Mi Hazánk szegedi szervezetének, ha választ kapunk megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.