Közélet

Állatvédők és bohócdoktorok lendültek akcióba a Madarak és fák napja alkalmából

Állatvédők és bohócdoktorok lendültek akcióba a Madarak és fák napja alkalmából

2023. május 5., péntek
Állatvédők és bohócdoktorok lendültek akcióba a Madarak és fák napja alkalmából

Minden év május első felében van a Madarak és fák napja, amely alkalmából több szervezet is igyekszik felhívni a figyelmet természet védelmének fontosságára.

Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy

fontos a környezettudatosságot, a természet szeretetét kisgyermekkorban a gyermekek számára felerősíteni, ezért madarak bemutatójával játékos foglalkozást tartott az állatvédők önkéntes csapata".

Az Orpheus Állatvédő Egyesület egész évben segíti az állatvédelmi / környezetvédelmi oktatást, hiszen iskolák, óvodák, intézmények ingyenes állatos kiadványokat kérhetnek az egyesülettől. A plakátokat, matricákat, képeslapokat a pedagógusok a szemléltetés mellett jutalmazáshoz használják országszerte. Minden állatvédelmi kiadvány az egyesületnél teljesen ingyenes.

Bohócdoktorok is akcióba lendültek: míg az állatvédők a környezetvédelmi programban a madarak élőhelyét, szaporodását, védelmük fontosságát ismertették, addig a Mátrix Közhasznú Alapítványtól a piros orros bohócdoktorok finomságokkal kínálták a gyerekeket. Az intézmények a bohócdoktoroktól plüssfigurákat, ceruza készleteket, készségfejlesztőket, könyveket, játékokat is kaptak. Lapunknak elárulták: Az együttműködések révén igyekeznek élménygazdagabbá tenni 1-1 jótékonysági megmozdulást.

orpheus
orpheus
orpheus

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.