Közélet

A Hídivásár atyja szerint Botka politikai haszonszerzés miatt vette el a rendezés jogát

A Hídivásár atyja szerint Botka politikai haszonszerzés miatt vette el a rendezés jogát

2023. május 18., csütörtök
A Hídivásár atyja szerint Botka politikai haszonszerzés miatt vette el a rendezés jogát

Mint emlékezetes, úgy fosztotta meg a városvezetés Mocselini Rudolfot, a Hídivásár atyját a szervezés jogától, hogy nem is tudatták vele. A hírt Botka házi lapján keresztül közölték és gyorsan igyekeztek lejáratni a rendezvényszervezőt. A cikkek szerzője az a Garai Szakács László főszerkesztő volt, aki most hírzárlat alatt tartja a polgármester mozgássérülteket korlátozó parkolását. Mocselini Rudolf az esettel kapcsolatban a Délmagyarnak elmondta: a legnagyobb baja a módszerrel van, ahogy elbántak vele.

Hamarosan kezdődik a Hídivásár, amelyet idén először egy önkormányzati cég rendez, Szegedi Városkép és Piac Kft. Mocselini Rudolf szegedi rendezvényszervezései egészen 1999-ig nyúlnak vissza. 2015-ig a Dóm téri adventet is ő szervezte, azonban Botka László beleszólt abba, hogy kiket hívhat meg például a gyertyagyújtásra. A rendezvényszervező azt is elmondta, hogy kifejezetten kerülni akarta a politikát a karácsonyi rendezvényén, ahogy a többinél is.

A Hídivásár szerinte csak azért maradhatott eddig nála, mert a városnál nem volt ember, aki meg tudta volna szervezni. Egészen mostanáig. Hozzátette azt is, hogy ez most azért változott meg, mert a működését folyamatosan figyelték, megszerezték a kiállítók névsorát, gyakorlatilag ellesték tőle a szervezést.

Mocselini Rudolf beszélt arról is, hogy tulajdonképpen már évek óta „rombolta” a Hídivásárt a város. Azzal kezdve, hogy a Kárász utcára is standokat engedtek. Szerinte a környéken mindenből vásári helyszínt csináltak, ami eleve megnehezítette a Hídivásáron árusítók dolgát.

A rendezvényszervező szerint Botka László és a városvezetés „mindent le akar fedni”.

Azt akarják elérni, hogy a város emberei legyenek ott mindenhol, és mindenről tudjanak ami Szegeden történik. Ez pedig szerinte nem más mint politikai haszonszerzés.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.