Közélet

Szerdán indul a szúnyogírtás a vármegyében

Szerdán indul a szúnyogírtás a vármegyében

2023. április 11., kedd
Szerdán indul a szúnyogírtás a vármegyében

Mint arról korábban beszámoltunk, az országos szúnyoggyérítést Csongrád-Csanád vármegyében április elejére tervezték, azonban az időjárás közbeszólt.

A Tisza-tónál és a folyó délebbi szakaszán, vagyis Csongrád-Csanád vármegyében is, illetve a Körösök mentén repülőről szórták volna ki az irtószert, de ez a szeles idő miatt elmaradt. Mukics Dániel, az OKF szóvivője a Délmagyarországnak, hogy ezt a tervek szerint szerdán pótolják.

Összesen 3500 hektárnyi vízfelületre juttatják ki majd repülőről a lárvákat elpusztító készítményt. A biológiai szúnyoggyérítéshez használt szer egy baktérium által termelt fehérjét tartalmaz. Ezt a készítményt juttatják a vízbe, ahol a szúnyoglárvák fejlődnek, és amelytől elpusztulnak. Ez az eljárás minden más élőlényre teljesen ártalmatlan, a kijuttatott dózisban az árvaszúnyogokra is.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.