Közélet

Szeged egy csodálatos város, de gondok vannak a közlekedéssel a mesterséges intelligencia szerint

Szeged egy csodálatos város, de gondok vannak a közlekedéssel a mesterséges intelligencia szerint

2023. április 18., kedd
Szeged egy csodálatos város, de gondok vannak a közlekedéssel a mesterséges intelligencia szerint

Egyre szélesebb körben használja az emberiség a mesterséges intelligenciát. Nagyjából az év eleje óta tartják lázban a világot az úgynevezett ,,Open AI” rendszerek. Ezekből a nyílt mesterséges intelligenciákból emelkednek ki a képalkotók, mint például a Midjourney, illetve a ChatGPT csetbot, amellyel akár magyarul is társaloghatunk. A programot arra is megkérhetjük, magyarázza el a kvantumszámítást egyszerű kifejezésekkel. Mi most egy könnyedebb téma kifejtésére kértük: Milyen az élet Szegeden?

Szeged egy csodálatos város Magyarországon, amelynek sok előnye van az élet szempontjából - kezdte sorait a ChatGPT.

Először is, Szeged egy élénk, kulturális város, amely sok rendezvényt és fesztivált kínál egész évben. A város ismert a színházairól, a zenei koncertekről és az egyetemi életről, így mindig van valami izgalmas dolog, amelyre várhatunk"

írta.

A mesterséges intelligencia kiemelte Szeged gazdag történelmi örökségét és számos látnivalóját. Ezekből példaként említette a Szegedi Dómot, az Újszegedi Víztornyot, illetve a Tisza-parti sétányt.

Kiváló az infrastruktúra, de kevés a parkoló, belvárosban sok a dugó és csúcsidőben zsúfolt lehet a tömegközlekedés.

A ChatGPT alapvetően kiválónak nevezte az infrastruktúrát, méltatta a közlekedési formák sokszínűségét. Még azt is elárulta, hogy a villamosok gyorsabbak és kényelmesebbek az autóbuszoknál. Szerinte az SZKT menetrendje általában megbízható, azonban előfordul, hogy a járatok késnek vagy kimaradnak. Hozzátette: ez különösen bosszantó lehet, ha valaki sürgős találkozóról vagy munkahelyéről késik.

Kiemelte, a buszok és a villamosok széles körű használatával járó túlzsúfoltság időnként problémát okoz a városban. A reggeli és délutáni csúcsidőkben különösen nehéz lehet helyet találni a járműveken, különösen egyetemi időszakban.

A közlekedési negatívumok a mesterséges intelligencia szerint elsősorban az autósokat sújtják.

Az autó forgalom a városközpontban rendszeresen zsúfolt, és a közlekedési dugók elkerülése nehéz. Az úttestek keskenyek és a parkolási lehetőségek korlátozottak, ami tovább rontja a közlekedési helyzetet."

Szeged közlekedéséről összességében úgy vélekedett, hogy a közlekedési rendszernek néhány kihívással szembe kell néznie, de a város fejlett infrastruktúrájának segítségével a lakosok és látogatók alapvetően könnyen közlekedhetnek a városban.

Borítókép: Detektorsecurity

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.