Közélet

Hagyományteremtő JATE napot tartottak Mórahalmon

Hagyományteremtő JATE napot tartottak Mórahalmon

2023. április 17., hétfő
Hagyományteremtő JATE napot tartottak Mórahalmon

József Attila utcai Találkozások és Elmélkedések Mórahalmon címmel indítottak formabontó és egyben hagyományteremtő programot, amelynek rövidített elnevezésként a JATE nevet adták.

A költőfejedelem tiszteletére megrendezett napot, a róla elnevezett utcában tartották szombaton, ahol mint a Móra-Net TV közölte, az eseményen részt vett a környék apraja-nagyja. Megzenésített verseket énekeltek, az I. „Tiszta szívvel” utcai sakkverseny és a „Ki tud többet József Attiláról” kvízjáték sokakat megmozgatott, ahogy nagy érdeklődéssel nézték a diavetítést is, amely bemutatta az országban felállított, a költőről készült szobrokat, domborműveket. A felejthetetlen napot lovaskocsikázás és teqball zárta.

Nógrádi Zoltán polgármester is megjelent az utcanapon, köszöntőjében méltatta a szervezők közösségépítését és a kultúra iránti elkötelezettségét.

Borítókép: Móra-Net TV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.