Közélet

Egyre több gyerek választ vízi sportot Mórahalmon

Egyre több gyerek választ vízi sportot Mórahalmon

2023. április 24., hétfő
Egyre több gyerek választ vízi sportot Mórahalmon

A Mórahalmi Vízisport Klub még nagyon fiatal, de annál eredményesebb. Közösségi oldalukon – csakúgy mint a Móradombi uszodában – zajlik az élet. Egyformán fontos szülőnek, gyereknek és edzőnek is, hogy a kemény munkának meglegyen a gyümölcse. Igazi családként tekintenek egymásra - írja a Móra-Net TV.

Bő két és fél éve alakultunk. Nem volt könnyű az az időszak, elvárás volt, hogy már az első évben induljunk bajnokságon, ez pedig ebben a sportágban nem jellemző. Aztán minket is sújtott a covid, de még abban az időszakban is játszottunk győztes meccset. Ami viszont nagyon jó, hogy minden évben eggyel több korosztályban tudunk csapatot kiállítani. Van már bébi évjáratunk, U10-esünk, U12-esünk és U14-esünk is. Az U10-ben jelenleg második helyen állunk a tabellán, ez nagyon szép eredmény. Lépegetünk előre"

- mondta Kerekes Csaba, az egyesület vezetője.

A csapat nem csak mórahalmiakból áll, járnak Domaszékről, Bordányból, Ásotthalomról és Zákányszékről is gyerekek a város uszodájába edzeni.

Itt jók a körülmények, az uszoda kielégíti az igényünket, a vízfelület adott, mi pedig igyekszünk a legtöbbet kihozni a lehetőségekből. A vízilabdának ezen a környéken nincsenek gyökerei, nekünk kell meghonosítani, még akkor is, ha országos szinten nagyon népszerű sportágról van szó."

Ahhoz, hogy valaki vízilabdázzon, stabilan tudnia kell úszni, amiben Martyin-Csamangó Zita edző segíti a gyerekeket.

Én tavaly februárban csatlakoztam az egyesülethez, három úszásnemet, hát, gyors – és mellúszást tanítok. Tizenöt-húsz gyerekkel kezdtem, most kilencvenen járnak hozzánk. Öt éves kortól ajánljuk az úszástanulást, mire iskolába mennek a kicsik, már nem okoz gondot nekik a mély víz sem. Szerencsére egyre több szülő látja, mennyire fontos, hogy a gyereke tudjon úszni. Egészségügyi és biztonsági szempontból is"

- számolt be az edző.

A 2008-2011-es korosztály sportolóival Máté Zalán vízilabdaedző foglalkozik.

Itt már van lehetőség bajnokságokon való részvételre, innen már kerülnek ki válogatottak, valójában itt indul az élet. Húszan vagyunk jelenleg, fiúk-lányok vegyesen"

- kezdte kifejteni.

A vízilabdaedzőt arról is faggatták, mennyire nehéz motiválni a fiatalokat, hogy iskola után ne az interneten lógjanak hanem az uszodába menjenek:

Minden gyerek minden nap máshogy kel fel. Van, amikor nincs kedvük itt lenni, máskor meg nagyon élvezik az edzést. Nekünk az a célunk, hogy az esztétikus, kidolgozott fizikum megszerzése mellett jól is érezzék magukat az uszodában. Az edzéseken és a meccseken is. Ez nyilván nem egyszerű feladat, de mi mindent megteszünk, hogy így legyen."

A teljes cikket itt olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.