Közélet

Szegediek összefogásával menekülhet meg a kilakoltatástól egy 82 éves férfi

Szegediek összefogásával menekülhet meg a kilakoltatástól egy 82 éves férfi

2023. március 9., csütörtök
Szegediek összefogásával menekülhet meg a kilakoltatástól egy 82 éves férfi

Utcára tenne egy 82 éves szegedi férfit az IKV, mert szerintük az ingatlan nincs meg megfelelően karban tartva.

"Egy idős férfi a fogadóórámon keresett meg azzal, hogy veszélybe került a lakhatása, legalábbis ezt üzente meg neki levélben az IKV" mondta Chovanecz Kata a Délmagyarnak. AszegediFidesz önkormányzati képviselője megmutatta azt a levelet is, amit a város ingatlankezelő cége küldött a belvárosban lakó férfinek.

A levél szerint a lakás bérlője „elzárkózott a karbantartási kötelezettsége alól”, és ha ennek nem tesz eleget, akkor kitehetik a lakásából. Ezt egyébként statikai hiba miatt tagadta meg, mert a falak repednek, aminek nem ő az oka.

A képviselő által nyilvánosságra hozott levélben arról van szó, hogy ki kellene festeni március 30-ig a 60 négyzetméteres bérlakását, amely nem is lenne probléma, az IKV ezt minden bérlőjénél előírja, vagyis elvileg tudható, hogy időközönként fel kell újítani legalább valamilyen szinten a bérlakásokat. Csakhogy vannak olyan ingatlanok, amelyek a férfiénél lényegesen rosszabb állapotban vannak. Konkrétan tele vannak szeméttel, és már a szomszédban lakók is panaszkodnak rá, az IKV ebben az esetben viszont az ott lakók szerint nem tesz semmit.

A mostani probléma viszont Chovanecz Kata szerint megoldódott. A felhívására többen is jelezték, hogy munkával, és anyagokkal is segítenek megmenteni a kilakoltatástól a férfit.

A képviselő által korábban közzétett levél és segítségre való felhívás:

Borítókép: Délmagyar / Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.