Közélet

Petőfi 200 futóversenyt rendeztek Algyőn

Petőfi 200 futóversenyt rendeztek Algyőn

2023. március 19., vasárnap
Petőfi 200 futóversenyt rendeztek Algyőn

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezve, egy Petőfi verssel lehetett nevezni az algyői 200 kilométeres szombati, Petőfi 200 Közösségi Futásra.

A futókat tea, zsíros kenyér és sütemény várta a könyvtár előtt. A legfiatalabb futó a tízéves Canjavec Mihály volt, aki 2-3 éve rendszeresen fut édesanyjával.

Dományházi Edit, azAlgyői Könyvtárvezetője, a közösségi futás szervezője azt mondta, Petőfi rövid élete alatt állandóan mozgásban volt, jött-ment. Algyőn amúgy is nagy futóélet van, így gondolta, miért ne ünnepelnének mozgással.

Nemzeti költőnk ötéves kora óta mozgásban volt. Csak iskolába minimum kilenc helyen – többek között Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Pest, Sárszentlőrinc, Aszód, Selmecbánya, Pápa – járt. Kamaszként, majd fiatal felnőttként is, jött-ment az országban, az évi ezerszáz kilométer simán a lábaiban volt. Vándorlásai során bejárta szinte az egész országot, több mint 100 települést keresett fel legalább egyszer. Körbejárta, ismerte és szerette hazáját. Tegyünk így mi is!

mondta a szervező.

(via Délmagyar)

Borítókép: Karnok Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.