Közélet

A lengyel miniszterelnök fogadta Novák Katalint Varsóban

A lengyel miniszterelnök fogadta Novák Katalint Varsóban

2023. február 22., szerda
A lengyel miniszterelnök fogadta Novák Katalint Varsóban

Megerősítette a lengyel-magyar barátság fontosságátNovákKatalin köztársasági elnök és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, akik szerdán a varsói Lazienki Palotában találkoztak a közép- és kelet-európai NATO-tagállamokat tömörítő, Bukaresti Kilencek csoport (B9) csúcstalálkozója előtt.

"A varsói csúcstalálkozó előtt egy régi baráttal, Mateusz Morawieckivel találkoztam. A lengyel-magyar barátság nemcsak egy történelmi szlogen, hanem jelen idejű valóság. Bízunk benne, hogy a háborúnak mihamarabb vége lesz, de abban biztosak vagyunk, hogy a lengyel-magyar barátság örökké tart" - hangsúlyozta szerdai Facebook-bejegyzésébenNovákKatalin.

A találkozón Mateusz Morawiecki elmondta, hogy Európának a háború mellett gazdasági kihívásokkal is szembe kell néznie. Hozzátette, hogy a magyar köztársasági elnökkel az orosz-ukrán háborúról, a gazdasági kihívásokról, az energiaválságról és az inflációról is beszéltek. Mint mondta, "örülök, hogy magyar barátaink megértik a közeljövőben ránk váró fenyegetések nagyságát".

A magyar köztársasági elnök szerdán találkozott Konrad Krajewski lengyel bíborossal, majd az 1981-ben elhunyt Stefan Wyszynski lengyel bíboros sírjánál rótta le tiszteletét. NovákKatalin ezt követően a B9 csúcstalálkozón szólal fel, amelyen Joe Biden amerikai elnök és Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is részt vesz.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.