Közélet

A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat

A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat

2023. február 1., szerda
A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat

Elutasítja a szegedi jobboldal az önkormányzat óvodabezárási tervét - nyilatkozta lapunknak a Fidesz-KDNP sajtóközleményében.

Mint írják, Legutóbb tavaly áprilisban röppent fel a hír három szegedi óvodabezárásáról. Az érintett szülők és a Fidesz–KDNP tiltakozása, no meg aszegedi baloldal szokványossá váló cicaharca akkor megmentette a
kisdedóvókat.

Emlékeztetnek, a DK helyi vezetője annak idején úgy fogalmazott, hogy nem lesznek óvodabezárások Szegeden, azonban ,,a DK is megkapta amaga júdáspénzét, s a harminc ezüsttel felérő alpolgármesteri posztértcserébe Binszki Józsefet éri a megtiszteltetés, hogy megindokolhassaimmáron négy óvoda bezárását."

,,Nem számít a Sás utcai óvodamegmentése érdekében összegyűlt másfél ezer aláírás, miként a Bemutcai óvoda 115 százalékos kihasználtsága sem. De most már aDK-frakcióvezető körzetében működő Napsugár óvoda sem menekülhet, s abaloldal javaslata szerint lakat kerül a Honfoglalás utcai óvodára is." - írják.

Arra is emlékeztettek, hogy a baloldal arról beszél, hogy a kormány nem nyújt rezsitámogatást, miközben Mihálffy Béla KDNP-s önkormányzati képviselő kiharcolt a városnak 1,3 milliárd forintnyit. ,,Botka Lászlócinikus módon még megvárta a komoly összegű támogatás bejelentését,majd – arcul csapva az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni
kisgyermekes családokat – halálra ítélte az érintett óvodákat." - fogalmaz a Fidesz-KDNP a közleményben.

Leszögezik, a baloldal továbbra is a megszorítás politikáját folytatja, esetleges befektetői érdekek mentén cselekszik. ,,Nincs tekintettel azóvodájukhoz, óvónőjükhöz, dajkáikhoz és pajtásaikhoz ragaszkodókisgyermekekre." - teszi hozzá.

A Fidesz-KDNP zárásként úgy fogalmaz, minden törvényes eszközzel fel fognak lépni ,,a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben". Egyúttal tiltakozásra kérték fel az érintett családokat és a szolidáris polgárokat, hogy ahogy tavaly, úgy most is megmentsék az óvodákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.